Geschreven vanuit ervaring

Voor iedereen leesbaar

Ook digitale abonnementen

Lezing over kinderen met spasme

Tijdens een lezing van Stichting Empower Mij uit Arnhem over kinderen en volwassenen met spasme en het omgaan met een handicap, vertelt Joy Moonen je meer over inclusiviteit. Hoe zorgen we ervoor dat mensen met een anders werkend lijf toch in de samenleving mee kunnen draaien als volwaardig mensen? Hoe kunnen mensen met een anders werkend lijf zich ontwikkelen? Zo leer je hoe je je leven op kunt bouwen als volwaardig mens, zonder buitengesloten te worden vanwege een handicap.

Meer weten over intensieve zorg?

foto van vrouw

Wat komt aan bod tijdens de lezing over kinderen met spasme?

Joy Moonen begon twintig jaar geleden met het geven van lezingen. Zij vertelt haar verhaal, en laat mensen met een handicap zien dat zij veel meer kunnen zijn wanneer zij als volwaardig worden behandeld in de samenleving. Dit bespreekt ze ook in haar inspirerende boeken voor leven met een beperking. Tijdens iedere lezing over kinderen of volwassenen met spasme of het omgaan met een andere handicap, vertelt zij wat andere mensen denken. Hierbij gebruikt ze echte verhalen en een gezonde dosis zelfspot. De lezing over kinderen of volwassenen met spasme of het omgaan met een andere handicap is zeer interessant voor zowel mensen met een anders werkend lijf als mensen die niets mankeren.

Wat doet de stichting nog meer?

Joy doet echter veel meer dan alleen lezingen geven! Met haar organisatie Stichting Empower Mij laat ze mensen met een anders werkend lijf hun weg terugvinden in de samenleving. Ze voorziet mensen ook van tips voor het omgaan met spasme. Het gaat hierbij onder meer om onderwijs, werk, vrije tijd, relaties en al het andere wat voor jou als individu belangrijk is voor een gelukkig leven. Hieronder verschillende voorbeelden die behandeld kunnen worden:

  • In hoeverre is jouw organisatie divers en inclusief?
  • In hoeverre is iedereen welkom en gehoord?
  • In hoeverre is jouw horecagelegenheid toegankelijk?

Door samen met Joy over deze vragen na te denken, wordt onze samenleving veel inclusiever! Ze bespreekt graag de mogelijkheden of voorziet je van advies. Inclusiviteit realiseer je immers met elkaar!

Wat maakt het werk van Joy zo bijzonder? Het op een ontluisterende wijze mensen weten te benaderen waarbij je je eigenlijk zelf inclusief voelt. Ze vanuit intrinsieke motivatie met elkaar gaan verbinden. Die diversiteit zorgt ervoor dat men probeert om de wereld door de zelfde ogen als Joy te bekijken en samen te leren.

Neem contact op met Joy om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken

Ben je benieuwd wat er in de lezing over kinderen en volwassenen met spasme of het omgaan met een andere handicap aan bod komt of wil je meer weten over de boeken voor mensen met een anders werkend lijf van Joy Moonen? Misschien ben je wel geïnteresseerd in ‘De Kracht Van Mijn Onmacht’, het levensverhaal van Joy. Plaats een bestelling of neem gerust eens contact met ons op door te bellen naar 06-55817979 of door een e-mail te sturen naar joy@empowermij.com.

Ik werk al samen met