Unieke op maat
gemaakte meubels

John Moonen maakt meubels op maat, voor mensen met een anders werkend lijf, maar ook voor particulieren én bedrijven die een unieke inrichting zoeken.

Meubels op maat gemaakt

Toen John’s vrouw Joy zwanger werd van hun dochter, bestonden er nog geen meubels voor zittende ouders. Joy moest in staat zijn om volledig zelfstandig voor hun kind te kunnen zorgen, dus koos John ervoor de meubels op maat te maken. Zo ontstonden de “rolstoel onder rijdbare kindermeubels”. En toen andere echtparen John vroegen voor hun ook dergelijke meubels te maken, ontstond Kubinc, het bedrijf waarmee John meubels op maat bedenkt én maakt.

En wat maakt Kubinc nog meer uniek? John weet wat nodig is om meubels te maken voor mensen met een anderswerkend lijf en kan dus ook assisteren bij het indienen van aanvragen via de WMO als dit nodig is. Dat is een hele zorg minder voor jonge, aanstaande ouders!

Toen ik zwanger was, wist ik dat ik aangepaste meubels moest hebben om voor mijn zoontje te kunnen zorgen. Het was een hele zoektocht, maar uiteindelijk waren daar Joy en John, met hun niet- aflatende enthousiasme en oplossingen. Het is helemaal top! Ik kan, ondanks mijn handicap, volledig zelfstandig voor ons zoontje zorgen en dat is zo fijn!! Iedereen die op kraambezoek komt staat met open mond te kijken... “Wat is het allemaal gaaf gemaakt en je kunt echt alles zelf!” Ja inderdaad en daar ben ik heel dankbaar voor en erg trots op! Joy en John, jullie zijn top! Dankjewel!

Voorbeelden van ons werk

John en Joy hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met hulpmiddelen die ervoor zorgen dat Joy alledaagse dingen zelfstandig kan uitvoeren. Bij meubels is het uitgangspunt dat alle gezinsleden er gebruik van kunnen maken, in plaats van alleen degene met het anderswerkende lijf. De belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerpen zijn: Functionaliteit, Veiligheid en Uitstraling.

Hier enkele voorbeelden van de aangepaste meubels die Kubinc maakt. 

Box voor kinderen

De box is er in verschillende uitvoeringen, in hoogte verstelbaar of op een vaste hoogte. De box heeft schuifbare spijldelen die in een rail open en dicht te schuiven zijn. Je rijdt met de rolstoel tot aan de rand van de box en schuift dan de spijldelen open.

Als het kind groter is, kan er een deurtje en een trapje aan de box worden gemaakt. Zo kunnen kind en ouder de box gebruiken als gezamenlijke speelplek.

Kinderbox
Badmeubel

Commode

De commode is een aankleedblad met desgewenst een geïntegreerde luieremmer en/of een badje. Het blad is diep genoeg om het aankleedkussen 360° te kunnen draaien, zodat je van alle kanten bij het kind kunt. Het blad hangt aan de muur of staat op poten. De hoogte wordt bepaald door de ouder.

De commode kan ook worden gemaakt met een of twee ladenkasten onder het aankleedblad. Zo heb je ook bergruimte bij de hand. Bovenop het blad kan ook een kastje worden gezet.

Badmeubel

Het badmeubel hangt op de gewenste hoogte aan de muur, of is leverbaar met hoog/laagmechanisme. Je kunt met de rolstoel onder het badmeubel rijden.

Het bad is voorzien van een stop en afvoer. Deze wordt naar het putje, de wasbak of het bad geleid. Als de ruimte het toelaat kan naast het badmeubel een aankleedblad worden gemaakt.

“Wat ik als rolstoel gebonden vader heel prettig vind aan Kubinc, is de ervaring die het bedrijf heeft. Nog voor de eerste schroef gezet is wordt er uitgebreid overlegd wat de mogelijkheden zijn en hoe die passen bij wat je wil. Hoogte, breedte, diepte en gebruiksgemak wordt allemaal meegenomen. Op deze manier kreeg ik een bed, een babybox én een commode, precies zoals ik ze wilde hebben. Ik ben nu in staat helemaal zelfstandig voor mijn dochter te zorgen als het gaat om verschonen, aankleden en in bed stoppen.”

Meer meubels op maat

John maakt ook uniek meubilair. Van kast tot bar en van Assepoester-bed tot Ridder-slaapkamer. In kleine oplage of als exclusief exemplaar. Heb je een meubel in je hoofd, maar is het nergens te vinden? John maakt het!

Alles wordt met de hand vervaardigd, zodat al je wensen kunnen worden verwerkt in het ontwerp. Ook de kleurstelling wordt meegenomen. Zo verandert iedere vraag in een uniek stuk.

Kinderbed

Wie van snelle auto’s droomt kan er vanaf nu iedere avond in liggen. Dit op maat gemaakte kinderbed is uniek in z’n soort en op de groei te maken. 

Kinderbed auto
Prinsessenbed

Prinsessenbed

Hou je niet van snelle auto’s maar wil je wel als een prinses slapen? Dit prinsessenbed is comfortabel en in verschillende kleuren te maken. En die erwt, die zal je in dit bed nooit voelen!

Lichtkast

Voor een horecagelegenheid ontwierpen we een unieke lichtkast die de bar waar deze is geplaatst een passende discosfeer geeft. 

Lichtkast
Camperauto

Camperauto

Wil je geen dure camper kopen? Wij kunnen je bus omtoveren tot camper, met alles erop en eraan. Van keuken tot bed, met deze op maat gemaakte camper kom je overal makkelijk en vooral comfortabel aan.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om meubels op maat te laten maken door Kubinc? Stuur dan een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om alle opties te bespreken.