Picture of Joy Moonen

Joy Moonen

meer blogs

Laat zien wat je kunt!

deel dit blog

‘Ik verbaas me nog steeds’ zegt mijn vriendin die aan de keukentafel zit. Ik sta overdwars naast het aanrechtblad links van mij. Ik sta er net ver genoeg vanaf om het keukenkastje een stukje open te doen en blind pak ik twee koppen uit het kastje en zet ze op het aanrechtblad. Druk op t knopje waarmee m’n stoel omhoog gaat. Zet het koffiezet apparaat aan.

Pak de melk opschuimer, zet ‘m op het lagere aanrechtblad voor mij, rij achteruit tot bij de koelkast ook aan mijn linkerkant. Ook deze deur gaat ver genoeg open om melk uit de deur te pakken voordat deze tegen mijn stoel aankomt. Ik rij naar voren, schud de melk in de opschuimer, zet deze op zijn plateau naast het koffiezet apparaat en druk hem aan. Trek een la open. Pak een paar klontjes suiker, gooi ze in de koppen. Uit dezelfde la pak ik twee koffie cups. De melk is klaar. Ik schud het in een kop. Ik zet de kop onder het apparaat, doe de klep voor de cup open, stop de cup in het daarvoor behorende vakje en zet kracht om de klep weer te sluiten. Druk op ‘t knopje waardoor de koffie gaat lopen. Ik rij iets naar voren pak de melk opschuimer die ik in de wasbak in het lagere aanrechtblad recht voor me had gezet. In dit aanrechtblad zit ook de kookplaat en de frituurpan. Ik spoel de opschuimer om. De eerste kop is klaar. Ik pak hem in mijn linkerhand. Met mijn pink van dezelfde hand bestuur ik mijn Joystick en zet hem op het tafelblad wat vast zit aan het lagere aanrechtblad, aan mijn vriendin. Ik rij terug naar het hoge aanrechtblad, ga overdwars staan en herhaal alles nog een keer. Ik zet mijn kop tegenover mijn vriendin, roer en neem een slok. 

Dat moet je filmen!

‘En je doet het allemaal met één hand?! Dat moet je echt filmen.’ Hoezo? Wie zit daar nou op te wachten?’ ‘Je bent een voorbeeld. Je kunt mensen op ideeën brengen. Weet je hoeveel mensen ik ken die echt denken dat ze met één hand onmogelijk koffie kunnen zetten?’ ‘Oké’ zeg ik nog een beetje weifelend. Mijn hoofd komt in actie. ‘Even praktisch: Ik kan mijn telefoon niet filmen en rijden tegelijk. Hoe los ik dat op?’

Selfie stick

Mijn vriendin pakt een selfie stick uit haar tas. Met een paar snelle bewegingen – met twee handen – klapt ze hem uit. Haalt haar telefoon uit z’n hoesje en klikt hem in de houder van de stick. Ze opent een app. Ze drukt op knopjes, waardoor de telefoonhouder gaat bewegen. Ze drukt op een andere knop en maakt een foto. Ze drukt weer op een knop en de camera loopt. Nog een knop en nu filmt ze zichzelf. Ik ben onder de indruk. Mijn hoofd begint te malen, ik begin mogelijkheden te zien. De stick is verrassend licht. Als ik nou een beugel laat maken die ik aan mijn stoel kan bevestigen waar de stick in past, kan ik rijden en filmen tegelijk!

Aan de slag

Mijn vriendin kent mij goed. ‘Ik stuur je een link van de winkel.’ Een week later heb ik de stick in huis. Het kost mij een middag om mijn telefoon met één hand in de houder te krijgen. (Zucht met trots). Aan mijn man – die ontwerper is – vraag ik om te bedenken hoe de beugel er uit moet komen te zien. Ik weet dat mijn vriendin gelijk heeft. ‘Mensen willen zien wat je kunt en hoe je dat doet’, hoor ik haar in gedachte weer zeggen. Mijn eerste flits filmpje zet ik nog wat onwennig online. Daar introduceerde ik mijn idee. Gefilmd aan de keukentafel waar het idee ontstond. Langzaam maar zeker voel ik wat mijn vriendin bedoelde. Een goede kop koffie zorgt voor goede ideeën. Mijn tweede flits filmpje komt er snel aan!

Bekijk hier mijn eerste flits

Gerelateerde berichten