Picture of Joy Moonen

Joy Moonen

meer blogs

Heerlijk druk, tijd voor vakantie!

deel dit blog

Zondagochtend. Een dag voordat mijn lief een rond geboortejaar viert en twee dagen voor onze dochter 16 wordt. Ze slapen nog. Ik hang mezelf in de lift, druk op het knopje en ik ga de lucht in. Boven het bad laat ik me weer zakken. Het water ontspant. Dagen van ‘s ochtends de deur uit, gezin-regel-dingen doen we via berichten, een bbq van onze dochter: ‘Pap wil jie saté maken?’ zie ik op mijn iWatch voorbijkomen, terwijl ik mij realiseer dat John planken aan het zagen is. ‘s Avonds met het eten ontmoeten we elkaar weer. We tikken dingen af. ‘We gaan met z’n drieën boodschappen doen, ik maak twee taarten’ zegt papa.  Ik ga tussen twee gesprekken door even het cadeautje van Star halen. Het cadeautje van John bestel ik morgen als ik op locatie aan het werk ben, bedenk ik me, zonder het uit te spreken. ‘Succes met je toetsen morgen’, wens ik onze dochter die naar bed gaat.

De vloer aanvegen

‘Ik ben niet  toegekomen aan de  vloer’, zegt John. We kijken samen naar de plukken haar die Sil, onze hond, met bosjes verliest. Ik zucht en mijn hoofd draait op volle toeren. We hebben een draadloze steelstofzuiger, maar die kan de plukken haar niet aan. John en Star vegen de vloer. Dat lukt mij ook, dan het stoffer-en-blik lukt me ook, maar…het meeste belandt weer naast de prullenbak. Hoe los ik dat nu weer op?

Kappersstofzuiger

Bij de kapper hebben ze een bak die haren opzuigt. Liggend op bed Google ik en vind ik. Hup bestellen en ga met een goed gevoel slapen. Bij thuiskomst de volgende avond ligt er een groot pakket klaar. ‘Wat heb je gekocht?’ vragen er twee. ‘Iets waarmee ik ook een bijdrage kan leveren aan het huishouden. We pakken het uit. John zet hem neer en glimlacht. We  wisselen een veel betekenende blik. De volgende dag is het huis haarvrij  en ga ik met een goed gevoel naar mijn werk.

Tijd voor vakantie

Al weken liggen de routekaarten van Frankrijk op de tafel. Tussen de verjaardagen en het grote feest dat we hiervoor geven door en voordat we op vakantie gaan, plannen we de route. Wat willen we? ‘Rust’, roep ik. ‘Zwembad’, roept Star. ‘Mooie omgeving’, voegt John toe. De kaarten worden uitgevouwen, de laptop ernaast en zoeken maar. Een heerlijke middag met veel ‘Neeee’  ‘Mmmm’ en ‘Ja, mailen!’

Tijd voor vakantie, we komen eraan!

Gerelateerde berichten