Picture of Joy Moonen

Joy Moonen

meer blogs

Trek de champagne maar open, 2024 kan beginnen!

deel dit blog

Mijn geboortedag is de 27e. Op deze dag van de maand vind je vanaf nu een nieuwe blog op mijn site. Hierin neem ik je mee in wat er die maand allemaal gebeurt. Waar ben ik mee bezig? Hoe kom ik daar? En, hoe voel ik me daarbij? Leuk dat je met mij meegaat op deze reis!

Tiny house in Frankrijk

Sinds een jaar of tien eindigt gevoelsmatig mijn persoonlijke jaar op 27 oktober. Dezelfde dag start mijn volgende jaar. Ik kijk wat er zakelijk loopt, waar ik trots op ben, welke mensen hier aan hebben bijgedragen, wat er gaat veranderen, zonder dat ik daar invloed op heb. En, wat ik zelf anders wil en of wil opstarten. Ook dit jaar heb ik mijn geboortedag in Frankrijk gevierd. Daar staat ons Tiny House op eigen grond, waar ook nog een drietal gebouwen bij horen. 

Sinds 1977 zijn hier geen activiteiten meer geweest. Een heerlijke plek waar John en ik met vele anderen een ontmoetingsplek van – gaan – maken. Een plek om elkaar tegen te komen, te inspireren én te ontspannen. We hebben weer water en elektriciteit. Ons Tiny house van 20m2 heeft alles; een keuken, een bed, een toilet en douche, een tafel en een houtkachel. En…een fantastisch uitzicht! Heerlijk om te delen met familie en vrienden.

Plannen voor het nieuwe jaar

Daar zit ik dan. In het zonnetje, met dikke trui aan op mijn vaste stekkie. Ik kijk om me heen en zie mijn vrienden lekker hun eigen dingen doen. Een gevoel van dankbaarheid overvalt me. Wat zijn er weer mooie dingen gebeurd de laatste tijd. Geweldige opdrachten binnen de organisatie waar ik in verschillende vormen mijn kennis, kunde en ervaring deel.

In de zomer was ik in deze hoedanigheid te gast bij Amac Nederland, samen met het MKB en VWS om te kijken hoe we met elkaar kunnen zorgen dat organisaties en bedrijven hun websites toegankelijk maken voor iedereen. Waar dienen we dan aan te denken? Wat moeten we daarvoor doen? Een mooi gesprek, met mooie ambities en toen…toen werd het stil.

Wat er allemaal moet gebeuren

Ik heb drie jaaropdrachten waarvan er twee aflopen en één verlengd moet gaan worden. Kijkende naar de jaarplanning en wat dit financieel voor onze organisatie gaat beteken, besef ik dat nog één nieuwe jaaropdracht wenselijk is. Er schieten mij twee potentiële opdrachtgevers binnen. Daar moet ik, zodra ik weer in Nederland ben contact mee opnemen. Ook besluit ik dat ik dit jaar weer meer wil gaan schrijven en dat ik, naast de betaalde opdrachten, één gratis opdracht wil doen.

Dan zijn er nog onze eigen projecten. Projecten die we vanuit de eigen organisatie bedenken en stap voor stap realiseren. Er zijn er een paar. Met stip op nummer 1 staat de podcast. Al anderhalf jaar is het idee er. De redactie is er. Het format is er. De begroting is er. De flyer is er. Nu de financiën nog. Ik heb al verschillende fondsen benaderd, tot nu toe zonder succes. Als ik vertel wat we willen gaan doen, zijn de reacties altijd heel positief. Wat is het dan toch waardoor het niet lukt? Ik ga daar toch nog eens goed voor zitten, besluit ik.

 

2024 kan beginnen

Nu 27 januari, heb ik mijn tweede opdracht binnen. Bij de gemeente Oosterhout mag ik gaan doen waar ik gelukkig van word. De verlenging van mijn opdracht bij Movisie is ook bevestigd met een handtekening. En, naast contact met fondsen heb ik ook weer met Amac Nederland gesproken. Onze samenwerking is een feit, ik ga blogs voor hun schrijven. Daarnaast heb ik gevraagd of ze partner willen worden van de podcast. De gratis opdracht is een tweewekelijkse column bij het nieuwe online magazine Zin in Koffie, van de makers van Koffietijd. Mijn alleskunner met betrekking tot zichtbaarheid op het web vroeg mij hiervoor.

Conclusie, ik weet inmiddels wat ervoor nodig is om een idee tot een succes te maken: ‘Geloven dat het kan, dat is de sleutel’

Beluister hier de gesproken versie van mijn blog:

Gerelateerde berichten