logo EmpowerMij
Nederlands   English

“Zo wilde ik bijvoorbeeld mijn rechterhand gebruiken. Onmogelijk, vond mijn therapeut. Ik moest maar leren met links dingen te doen. Niet dus. Ik oefende en oefende. Totdat ik mijn rechterhand kon gebruiken. ”

Nieuwsarchief

Genomineerd in Top100Onbeperkt

Mei 2016

Ik ben genomineerd als een van de 100 mensen die met verschillende projecten ervoor zorgen dat iedereen ertoe doet in onze samenleving. Dit in het verlengde van mijn tweede boek(en): een drieluik waarin ik professionals, ouders van kinderen met een anderswerkend lijf en mensen die zelf een anderswerkend lijf hebben meeneem op mijn weg naar zelfstandigheid & de daarbij horende mentaliteit. Mijn nieuwe project: De zelfstandigheidsweek. Met jouw stem maak ik kans op een geldbedrag waarmee de eerste stap tot realisatie van het project kan worden gezet.

www.top100onbeperkt.nl

Tweede filmpje over mijn tweede boek, met primeur!

Op 5 december 2015 was ik ook te horen in een radio interview op BNR Nieuwsradio over de ontwikkeling van zieke kinderen.

Veranderingen in de zorg

Vanaf januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. We realiseren ons nu dat mama (de overheid) altijd ons bed heeft verschoond en nu ineens zegt: “je bent groot genoeg, doe het zelf maar.” Daar sta je dan, met een dekbed en een hoes. Je weet dat die om elkaar heen moeten, de uitvoering hiervan blijkt een zware taak. Wat ontbreekt is de ‘Hoe doe ik dat dan?’. Daar zijn verschillende manieren voor; je kunt het overtrek binnenste buiten draaien, pak de punten van het dekbed terwijl je de punten van de hoes al vast hebt en laat de hoes over het dekbed vallen. Dit is één manier. Misschien kun je het door je lichaam wat anders werkt praktisch niet zelf uitvoeren, maar pas als mama (de overheid) je loslaat krijg jij de ruimte om zelf een oplossing te vinden. Dat kan ook zijn dat je dit vraagt aan iemand met een goedwerkend lijf. De kracht zit hem in het delen.

Uit ervaring weet ik dat je heel veel kunt op je eigen manier, je dient dit wel te ontwikkelen. Hier heb je mensen bij nodig die in je geloven en samen een gezamenlijk doel willen halen. Waarbij we niets op voorhand uitsluiten. ‘Niemand kan alles en niemand kan niks.’ We zijn allemaal mensen met ieder als uitdaging om het leven op een mooie manier te doorlopen, in welke vorm dan ook. Er blijkt een gat te zitten tussen de ‘Jij kunt niets, we compenseren dat jij niets kunt’ mentaliteit die we altijd hebben gehad in onze maatschappij, naar ‘het geld is op, je moet het nu zelf doen’. Grenzen heeft iedereen, daar zijn we jaren vanuit gegaan, nu gaan we kijken naar de mogelijkheden binnen de grenzen. Dit is de brug die we met elkaar mogen gaan slaan.

Benieuwd naar wat ik daar aan kan bijdragen en in welke vorm? Neem contact op.

Boek

Bij de seminars en workshops is mijn boek een welkome aanvulling. Hij is er in papieren versie, als e-book en op veler verzoek ben ik nu zelf de luisterversie aan het inspreken. Deze zal tegelijkertijd met mijn tweede papieren boek verschijnen.

Leven aan de zijlijn

Een leven lang aan de zijlijn. Voor veel mensen met een beperking is dat een realiteit. Onder de nieuwe wet Werken naar Vermogen moet iedereen die dat kan, ook echt aan de slag. Joy is het hiermee eens. Zij wordt hierover geïnterviewd in NOS Nieuwsuur.

Meer achtergrondinformatie op www.nieuwsuur.nl.

2012 heeft zich aangediend en Empower Mij is er klaar voor!

Empower Mij heeft een nieuwe koers uitgezet. Gastspreker voor diverse doelgroepen, verschillende trainingen en openbare seminars. Benieuwd hoe we hiertoe gekomen zijn? Lees Joy's blog.

Naast Empower Mij zal Villa2B in de zomer haar deuren openen.

Joy bij Villa2B

Met beide ondernemingen gaan we weer vele mensen binnen en buiten het bedrijfsleven vernieuwende inzichten geven, waardoor groei zijn weg kan gaan. Kunnen we iets voor u betekenen, dan horen we dit graag!

Een nieuwe koers in 2012

In Joys nieuwste blog een reflectie op 2011 en de koers van Empower Mij voor 2012. Zie Joy blogt

Empowermij presenteert: “Het maakt niet uit hoe vaak je valt, maar hoe vaak je opstaat!”

Op vrijdagavond 20 januari 2012 geeft Joy een open seminar en staat het onderwerp 'ondernemen' centraal. Joy verwelkomt je graag in Seats to Meet Maarssen van 19.30u tot 22.30 uur.
»» lees verder of »» download direct de flyer

Dromen, Durven, Delen

In Joys nieuwste blog lees je alles over de uitdagingen waar Joy en haar gezin mee te maken krijgen als zij een nieuw pand willen betrekken. Zie Joy blogt

Nieuw: The Joy of Twitter!

In twee uur tijd laat Joy je zien hoe Twitter voor je kan werken.Een training waarin je antwoord krijgt op de vragen: Wat is Twitter? Hoe werkt het? Hoe kan het zakelijk voor mij werken?

Meer informatie onder Wat ik doe

The Joy of Twitter

Op zoek naar een origineel cadeau of kerstpakket?

Het is altijd leuk om iemand te verwennen! Zoekt u een cadeau voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, bruiloft, Moederdag, Vaderdag, of gewoon zomaar voor iemand? Of bent u als bedrijf op zoek naar een origineel kerstpakket voor uw medewerkers? Dan kunt u nu bij Joy terecht voor het Empowermij Verwenpakket!

Empowermij Verwenpakket/Kerstpakket

Female Business Festival groot succes

Op 19 april was Joy een van de hoofdrolspelers op het Female Business Festival 2011, hét event voor vrouwelijke ondernemers. In de video hieronder een impressie van de dag.

Zie ook: www.femalebusinessfestival.nl

“Ik ga uit van de mogelijkheden, niet van de onmogelijkheden”

cover Business Spiritualiteit Magazine NyenrodeJoy in gesprek met Paul de Blot, hoogleraar business spiritualiteit op Nyenrode. In: Business Spiritualiteit Magazine 14.

Zie In de media

Coaching Connection Netwerk

Op CCN-TV, het eerste Nederlandse online TV netwerk voor coaches en mensen die een coach zoeken, is Joy geïnterviewd voor het programma “Mag ik je coachen?

Zie In de media

Adviseur Drempelloos op Vakantie

logo Drempelloos op VakantieIn Borne creëert de Stichting Drempelloos op Vakantie een vakantiewoning voor mensen met een lichamelijke beperking. Joy is adviseur van dit project. Zij adviseert over de toegankelijkheid en de PR. Zodat iedereen van de vakantiewoning kan genieten.

Meer informatie onder Projecten

Ambassadeur WellBeing Foundation

logo Wellbeing FoundationDe stichting WellBeing Foundation heeft als doel het realiseren van een mobiele sauna/spa voor mensen die in het leven gekwetst zijn door ziekte, pijn, geestelijk of lichamelijk letsel. Voor mensen die het niet meer zo vanzelfsprekend vinden over de drempel van een openbare sauna te stappen. Joy is ambassadeur van het project.

Meer informatie onder Projecten

Voorbeeldfunctie

In een artikel in de Vrouw bijlage van de Telegraaf het verhaal van Stephanie Kaars. Haar dochtertje liep tijdens en vlak na de bevalling zuurstoftekort op, waardoor ze nu spastisch is. De moeder neemt een voorbeeld aan Joy. pdf lees het artikel

Achter de schermen

Het is stil, maar achter de schermen is Empower Mij heel hard aan het werk. Het in orde krijgen van 'de kleine letters' van Villa2B kost veel tijd en geduld, maar in de komende weken gaat het gebeuren en zal iedereen alles kunnen volgen. Van sleuteloverdracht tot opening via foto's en filmpjes kun je alles via deze en andere media gaan volgen op www.villa2b.com.

Villa2B

Daarnaast zal Joy dit jaar in verschillende projecten betrokken zijn als adviseur. En staat er een aantal events op de agenda waar Joy gastspreker is, waarbij ze je graag verwelkomt. Neem een kijkje in de agenda en meld je aan!

Oktober 2010,

Voor Empower Mij blijkt het dit jaar het moment waarop alle puzzelstukjes van de puzzel waar we al jaren aan bezig zijn ineens allemaal op z'n plek vallen. Wat gebeurt er dan? Empower Mij en Kubinc en Joy, John & Star gaan verhuizen. We hebben ons Droomhuis gevonden!

Villa2B
Ons droomhuis: Villa2B

Een plek waar we alles gaan doen wat we altijd al wilden. Wonen, Werken en Ruimte geven aan mensen die inspirerende dingen willen doen en delen. In de Kelder komen ateliers voor creatieve workshops: tekenen, schilderen, boetseren, houtbewerking. De begane grond biedt ruimtes voor seminars, trainingen, netwerkbijeenkomsten en andere mooie ontmoetingen. De 1e etage wordt onze woonlaag. En op de 2e etage komen flex-werkplekken en de mogelijkheid om gasten te laten verblijven. Uiteraard is het hele pand goed toegankelijk, zodat iedereen kan genieten van de ruimtes om anderen en/of jezelf te inspireren. Ook Empower Mij zal hier regelmatig haar doosje inspiratie delen, waarbij we je graag begroeten. In september lees je hier vanaf wanneer we je kunnen verwelkomen in onze Villa.

Juni 2010

Joy gaat haar krachten bundelen met Jeroen Swiers: naast een seminar van haar alleen kun je nu ook kiezen voor een seminar/workshop van hen beiden. Jeroen en Joy hebben elkaar ontmoet op een MUT (Meer uit Twitter) avond. Ze geven de aftrap van hun samenwerking voor hun Twitter-volgers in Velp. Daarna verzorgen zij ook graag voor u een seminar/workshop! Meer weten?
PDF Maak van een uitdaging je overwinning
Twitter Twitter Joy
Twitter Twitter Jeroen

April 2010

Cover 100% NLIn het meinummer van het blad 100% NL staat een artikel over Joy, haar inspirerende levensverhaal en de kunst van het genieten. Vanaf 28 april in de winkel. Zie In de media.

Maart 2010

Joy was op 19 maart, 16 april, 21 mei en 11 juni een van de adviseurs tijdens de Future Team Dag bij Siza Dorp Groep. Dit team onderzoekt en adviseert hoe Het Dorp er in de toekomst mag gaan uitzien. Zowel van binnen als van buiten.

Weer geland

Februari 2010 | We zijn weer ‘geland’, we hebben genoten van onze tour door Amerika! Wat een ervaring, met vele uitdagingen die we ieder op onze eigen-wijze manier hebben overwonnen. En zo hebben we ook vele mensen mogen inspireren met mijn boek en mijn persoonlijkheid, wat maakt dat ik zeker weet dat ons doel gehaald zal worden: een uitgever die mijn boek In Amerika gaat uitgeven. Om mijn handtekening te zetten ga ik graag weer op en neer ;-)
En als ik naar Amerika kan, kan ik ook naar andere landen, Empower mij gaat haar wereld vergroten. Internationale gastspreker op congressen en in bedrijven behoort nu allemaal tot de mogelijkheden, die we zeker gaan ontplooien.

Amerikatour

Amerikaanse vlagJanuari 2010 | In januari was ik een aantal weken in Amerika. Met mijn boek onder mijn arm, om daar hetzelfde te doen als hier: laten zien dat er naast een onmogelijkheid altijd een mogelijkheid bestaat! De verslagen van deze reis kun je nog teruglezen en zien, op: Amerikatour (30 dec t/m 22 jan)

logo YuubSamenwerkingsverband met YUUB

November 2009 | We zijn een samenwerkingsverband met YUUB aangegaan, mede omdat Empower Mij en Yuub een zelfde visie delen wat betreft de deelname aan de maatschappij van mensen met een anders werkend lijf of hoofd en de belemmerende overtuigingen die alle betrokken partijen hierbij kunnen hebben. We werken allebei vanuit de gedachte dat dit geen onwil maar onwetendheid is. We kunnen elkaars krachten versterken en bieden elkaar nieuwe mogelijkheden. Wil je meer weten over YUUB, kijk dan op de site www.yuub.nl. En hier kun je binnenkort ook meer lezen over de projecten die we met YUUB aan het voorbereiden zijn.

Pak je PlekInspirerend seminar “Pak je plek in het leven” in mei

April 2009 | Op 7 mei verzorg ik samen met Zita Schwab het open seminar “Pak je plek in het leven” in Capelle aan den IJssel. U bent van harte welkom.
Zie Agenda voor meer informatie.

Vragen- en ontmoetingsdagen

April 2009 | Regelmatig verzorg ik Vragen- en ontmoetingsdagen voor iedereen. Wil je me één op één ontmoeten op de Vragen Dagen? Kijk even in de agenda of stuur me een mail.

Huiskamer Seminars

April 2009 | In januari gaf ik mijn eerste ‘Huiskamer Seminar’, een seminar voor een klein gezelschap. Ik was toen uitgenodigd door de familie  Bolhaar. Wil jij ook dat ik Mijn Verhaal kom vertellen voor een select gezelschap? Stuur me dan een mail.

 

Op tv bij Hart van Nederland

Februari 2009 | Hart van Nederland kwam Joy opzoeken en maakte een korte reportage over haar onder de titel "Spastische vrouw schrijft inspirerend boek". Uitzending op 1 februari 2009, 22.30 uur, SBS6.
Zie In de media.

Dit is de dagTe gast in radioprogramma Dit is de dag

Januari 2009 | Eind januari was ik te gast bij Tijs van den Brink en Arie Boomsma in het EO radioprogramma “Dit is de dag”. Het interview kun je beluisteren op de pagina In de media.

Interview in het Belgische blad Maczima

December 2008 | In de september uitgave van het Belgische blad Maczima staat een uitgebreid interview met Joy. Zie de rubriek In de media .

Huiskamer Seminars

December 2008 | In januari geef ik mijn eerste ‘Huiskamer Seminar’. Ik krijg vele verzoeken om Mijn Verhaal in kleine kring voor een select gezelschap te vertellen. Dit doe ik één keer per maand. Heb jij een groepje mensen dat je graag door Mijn Verhaal wilt laten inspireren? Laat het me weten!

Seminars en workshops

December 2008 | De afgelopen tijd heb ik een groot aantal seminars en workshops mogen verzorgen. De agenda was leeg, maar de eerste voor december en januari staan er alweer. Heerlijk al die actie, daar houd ik van! Heb je een seminar, workshop of ander idee waarbij ik een toevoeging kan zijn? Neem dan contact op.

Vragen DagenVragen Dagen

Oktober 2008 | Ik krijg altijd heel veel mailtjes met de vraag of men mij kan ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, of vragen te beantwoorden. Tot mijn spijt heb ik geen tijd om iedereen te antwoorden. Toch wil ik mensen die een vraag hebben de gelegenheid bieden een antwoord te krijgen. Hiervoor introduceer ik de Vragen Dagen. Ik kan zes mensen per dag ontvangen.

Viva 400Viva 400 nu verkrijgbaar

September 2008 | De Viva 400 ligt vanaf 19 september in de winkel. Een lijst met de meest succesvolle, rijke, slimme, creatieve, beste, zakelijke, aanstormende en stoere vrouwen onder de 37 jaar in Nederland. En Joy zit erbij! »» lees verder

logo Belgische LibelleJoy genomineerd voor Vrouw van het Jaar!

Augustus 2008 | De Belgische Libelle heeft Joy van der Stel genomineerd voor Libellevrouw van het jaar. Zij is een van de 11 geselecteerde “Vrouwen met een missie”. Allemaal getuigden ze de afgelopen twaalf maanden van een bijzondere inzet voor anderen. Vind jij dat Joy dé Libellevrouw van het jaar mag worden? Breng dan je stem uit! »» lees verder

Viva 400, klik voor een vergrotingJoy staat in de Viva 400!

Augustus 2008 | Dé lijst met de 400 succesvolle, jonge, ondernemende, creatieve, rijke, grappige en talentvolle vrouwen uit Nederland.

Meer informatie op www.viva.nl.

Joy steeds vaker onderweg

Juni 2008 | Joy is steeds vaker onderweg, men weet haar steeds vaker te vinden. Een seminar, een training of een signeersessie, ze doet het allemaal. Binnenkort start Joy met een tour langs een aantal boekhandels, waar de tweede druk van haar boek nu ligt. Wanneer en waar lees je binnenkort.

Banner KRO De Wandeling jubileumuitzendingTe gast op jubileumdag 'De Wandeling'

Juni 2008 | Op 18 mei was Joy te gast op het 10-jarig jubileumfeest van het KRO-programma De Wandeling, waar zij het jaar daarvoor met haar gezin in te zien was. Meer informatie over en foto's van deze dag zijn te zien op de website van de KRO (Joy staat op pagina 5, foto 152).

Op 30 mei werd de registratie van deze jubileumdag op televisie uitgezonden. Bekijk de uitzending via " Uitzending gemist" (Joy is o.a. te zien tussen 10.30 en 11.50 minuten).

Kek Mama coverJoy ook steeds vaker in de media

Juni 2008 | Joy is geïnterviewd voor het blad Kek Mama, een nieuw glossy lifestyle magazine voor vrouwen met kinderen. Het interview staat in het nummer dat vanaf 15 juni in de winkels ligt. Ook zal Joy binnenkort starten met een column in een landelijk blad. Welk blad? Dat houden we nog even geheim!
De interviewreeks waarbij Joy inspirerende mensen ontmoet is even stil blijven liggen, maar hier gaat ze ook weer mee verder.

1 April: te gast in het tv-programma 'Het Elfde Uur'

April 2008 | Op 1 april is Joy te gast bij Andries Knevel in het programma 'Het Elfde Uur', samen met o.a. Erica Terpstra en Maurice de Hond. Te zien op Nederland 2 om 21:20 uur.

U kunt de uitzending nog bekijken op Het Elfde Uur of op Uitzending gemist.

U vraagt, wij draaien

Maart 2008 | Zo blijkt, want na het uitkomen van onderstaand nieuwsbericht heb ik de afgelopen tijd verschillende interviews gegeven. Kijk in de agenda voor wie en wanneer het verschijnt. Nu de tv nog...
Ik ben nu bezig met een paar projecten, waar ik binnenkort meer over zal vertellen. Er kan er altijd nog wel eentje bij hoor.

Boek in de winkel, agenda kan weer gevuld

Maart 2008 | Mijn boek ligt alweer een tijdje in de winkel. Het blijft vreemd en leuk tegelijk om mezelf op een tafel te zien liggen, in de vorm van een boek. Er gebeurt veel. Een interview in de Belgische Libelle en een Belgische krant. Nu Nederland nog. Een krant, een vrouwenblad, een tv programma? »» lees verder

Eerste reacties op mijn boek

Mede via mijn Hyves zijn er al heel wat hartverwarmende reacties op mijn boek binnengekomen. Nieuwsgierig naar wat lezers vonden van mijn boek? Bekijk dan de reacties op de pagina Mijn boek.

Boekpresentatie “De kracht van mijn onmacht”

Op 24 januari 2008 vond de presentatie van Joys boek “De kracht van mijn onmacht” plaats in Arnhem. Auteur, coach en holistisch arts Roy Martina overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Joy. Vanaf 25 januari ligt het boek in de boekwinkels. Zie ook Mijn boek.

Woensdag 6 februari te gast bij MAX & Loretta

Woensdag 6 februari a.s. ben ik door Omroep MAX uitgenodigd in het programma MAX & Loretta. Te zien vanaf 17:35 uur op Nederland 2. Zie ook www.omroepmax.nl