logo EmpowerMij

“Als je iets niet kunt, ga dan na of je het écht niet kunt. ‘Niet kunnen’ kan worden overstegen door ‘wel willen’! ”


Joy in het interview voor de Belgische Libelle

Joy van der Stel met Hella van der Wijst
Joy met Hella van der Wijst in “De Wandeling”

In de media: Archief

FamilieberichtenJoy in Familieberichten (NCRV)

Op maandag 17 augustus 2009 was Joy te gast in het programma Familieberichten. In dit NCRV-programma gaat Caroline Tensen op zoek naar bijzondere, verrassende, ontroerende en vrolijke verhalen achter de familieberichten in kranten, tijdschriften en op het internet.

Live in de studio bij Hatsjepsoet internetradio

Op zondagavond 6 september was Joy live in de studio bij internetradio Hatsjepsoet.

  • In het eerste uur sprak zij over haar boek "De kracht van mijn onmacht". In het tweede uur vertelde zij meer over zichzelf, haar werk, haar visie. (niet langer beschikbaar)

Cover J/MInterview in J/M (juli/augustus 2009)

“Er is niets wat mij niet lukt”. In het juli/augustusnummer van het blad J/M is Joy samen met haar dochter geportretteerd, evenals 15 andere ouders die een bijzondere manier van opvoeden hebben. Vanaf 17 juni in de winkel.

Joy in Hart van Nederland

Joy in Hart van Nederland

1 februari 2009. Hart van Nederland kwam Joy opzoeken en maakte een korte reportage over haar onder de titel "Spastische vrouw schrijft inspirerend boek". Uitgezonden op 1 februari 2009, 22.30 uur, SBS6.

Dit is de dagTe gast in EO radioprogramma Dit is de Dag

28 januari 2009. Joy was te gast bij Tijs van den Brink en Arie Boomsma in het EO radioprogramma “Dit is de dag”. Hieronder kun je het interview beluisteren.

Van de EO website: “Ze zit in een rolstoel, maar ze is niet gehandicapt. Ze heeft een lichamelijke beperking en dat is heel wat anders, volgens Joy van der Stel. ‘Visieverbreedster’ en schrijver van het boek “De kracht van mijn onmacht”.”

Cover MaczimaInterview in het Belgische blad Maczima, september 2008

Uit de intro: “Als gehandicapte kom je, zoals Joy dat noemt, in de Kleine Wereld terecht. Een wereld die uitgaat van beperkingen en die de acceptatie daarvan tot norm verheft: ‘Je kan dit niet, dus hoef je niet te leren. Wij doen het voor je’. Tegen alle adviezen van het professionele circuit in, besluiten haar ouders hun eigen pad te kiezen, onder het motto: ‘niet je handicap maar jij bepaalt wie je wilt zijn en wat je kunt’. Met vallen en opstaan ontdekt Joy de motiverende krachten in haar beperking en haalt zij alle verwachtingen onderuit …”.

Banner KRO De Wandeling jubileumuitzendingTe gast op jubileumdag 'De Wandeling'

Juni 2008 | Op 18 mei was Joy te gast op het 10-jarig jubileumfeest van het KRO-programma De Wandeling, waar zij het jaar daarvoor met haar gezin in te zien was. Op 30 mei werd de registratie van deze jubileumdag op televisie uitgezonden. Bekijk de uitzending via " Uitzending gemist" (Joy is o.a. te zien tussen 10.30 en 11.50 minuten).

Te gast in het tv-programma Het Elfde Uur

Het Elfde UurApril 2008 | Het Elfde Uur is een talkshow van de EO met gasten uit de wereld van politiek, cultuur, media, wetenschap en geloof, gepresenteerd door Andries Knevel.

  • U kunt de uitzending nog bekijken op Het Elfde Uur (Joy is te zien vanaf 11:15 minuten)

“Mijn handicap is geen excuus”

Artikel over Joy in de Belgische krant Het Laatste Nieuws, met als subtitel: “Spastische moeder (32) wil zakenvrouw van het jaar worden.”

Interview in de serie “Vrouw met een missie” in de Belgische Libelle

Uit de intro: “Vrouwen krijgen vandaag al snel het etiket Straffe Madam opgekleefd. Maar af en toe ontmoet je iemand op wie dat etiket écht van toepassing is. Iemand die je van je sokken blaast met haar levensvisie en persoonlijkheid. Iemand als Joy van der Stel.”

Te gast bij MAX & Loretta, Omroep Max

Op 6 februari 2008 was Joy samen met haar vader Shantam van der Stel te gast bij Loretta Schrijver.

Te gast bij WDRO, kijkradio met Willem de Ridder

In januari 2008 was Joy te gast bij Willem de Ridder in het wekelijkse gesprek dat hij heeft op Salto TV in Amsterdam. Zonder enige voorbereiding praat hij iedere week een uur lang met een gast die zijn/haar hele leven vertelt. Omdat Willem net zo benieuwd is als jij en ademloos luistert, komen er verhalen los die je lang zullen heugen.

In KRO's “De Wandeling”

In mei 2007 waren Joy en haar gezin te zien in een tweedelige aflevering van het KRO programma “De Wandeling”, waarin ze vertelt over haar opvoeding, de liefde en haar gezin. De tweedelige uitzending is nog te bekijken op de website van de KRO:

Babymeubel door Kubinc“De geboorte van een babymeubel”

Interview met Leefwijzer, 18 april 2006

“Het zag er allemaal prachtig uit, maar niet één commode bleek geschikt. Geen enkel wiegje bruikbaar. Zittend in je rolstoel is iedere box een onneembare vesting...”

BOSK, vereniging voor motorisch gehandicapten en hun oudersInterview in BOSK-Magazine

Interview met BOSK, vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders

Op 13 mei 2006 gaf Joy een workshop tijdens de landelijke informatie- en ontmoetingsdag voor volwassenen, jongeren en kinderen met Cerebrale Parese en hun ouders.

Cover Nederlands Tijdschrift voor Ergotherapie“Je moet je mogelijkheden optimaal benutten”

Interview in het Nederlands tijdschrift voor Ergotherapie, nr. 2, april 2005

Olaf van Tilburg in gesprek met mens, moeder en manager Joy van der Stel. Na haar geboorte meenden de artsen dat Joy geen dag zou leven. Ruim 29 jaar later vertelt zij met groot enthousiasme over haar leven, haar onderneming en haar moederschap.

Cover Nederlands Tijdschrift voor ErgotherapieEmpower Mij Draagbeugelsysteem

Artikel in het Nederlands tijdschrift voor Ergotherapie, nr. 6, december 2004

Artikel over het Empower Mij Draagbeugelsysteem, waarmee een rolstoelgebruiker zijn of haar kindje (tot 8 maanden oud) kan meenemen op de stoel. Het Draagbeugelsysteem is een ontwerp van John Moonen.

Cover van een Support Magazine“Als kind moest ik mijn problemen zelf oplossen”

Interview in Support Magazine, nr. 1, januari 2004.

Joy van der Stel (27) beweegt zicht voort in een elektrische rolstoel. Van kinds af aan werd zij door haar vader sterk gestimuleerd om de grenzen van haar kunnen te verleggen. Het verhaal dat Joy vertelt gaat over de verovering van zelfstandigheid en de invloed die opvoeders daarop kunnen hebben.

Cover tijdschrift Ode“Zelfstandigheid veroveren”

Ode, nr. 55, maart 2003

Voor iemand die al vier keer dood had moeten zijn volgens de doktoren, ziet Joy van der Stel er opmerkelijk krachtig uit. Ze heeft haar ongemakken omgezet in een kracht. Joy van der Stel: “Als ik de prognoses serieus had genomen, had ik hier nooit gezeten”.