logo EmpowerMij

Joy blogt

Joy met haar anderswerkend lijf... en cadeautjes inpakken

31 december 2015

Joy kooktHet jaar zit er weer bijna op. Ieder jaar komen er die onvermijdelijke cadeautjes voorbij. Nu vind ik cadeautjes krijgen en geven heel erg leuk, alleen dat papiertje wat er om moet… dat vind ik een ramp! Ik kom minstens drie handen tekort.

Op verjaardagen is manlief degene die deze taak vervult. Ik mag bedenken wat er gekocht wordt, om dit vervolgens dan ook in huis te halen. Uiteraard hoort hier ook het plakband en de rollen papier bij. Als er mis gegrepen wordt, krijg ik dit – terecht – te horen. Dit gaat het hele jaar prima. Tot in de decembermaand, dan wil ik mijn gezinsleden ook verrassen. Het hele jaar houd ik mijn oren open. ‘Ik zou dat wel willen hebben.’ Of ‘Ik wil te zijner tijd dat graag aanschaffen’. Dit zet ik dan op mijn geheime cadeaulijstje.

Vanaf oktober ga ik inkopen. Wanneer ik dan in de stad ben kan ik op mijn gemak winkel in, winkel uit en wordt mijn lijstje langzaam maar zeker korter. Ik heb namelijk een hekel aan de drukte en stress die gepaard gaat met het op laatste moment cadeautjes scoren. Maar ja, dan heb ik de cadeautjes en dan, dan moet er nog een leuk papiertje om. Manlief doet die voor onze dochter en die van papa worden nu door dochterlief ingepakt, iets waar ze met volle teugen van geniet. Toen ze hier nog te klein voor was liet ik het door vrienden doen. Dit vraagt logistieke planning, maar dat talent heb ik in huis. Moet ik het dan erg vinden dat ik geen cadeautjes kan inpakken of geniet ik van het feit dat ik de schakel ben die er voor zorgt dát we cadeautjes kunnen uitpakken?